Anlık Bildirim

Uçakta panik anları: iPhone'un o özelliği yüzünden AnadoluJet uçuşu iptal edildi!

AnadoluJet, ikinci kez AirDrop kriziyle karşı karşıya. AirDrop üzerinden yolcuların telefonlarına patlayan uçak fotoğrafı gönderilmesi üzerine AnadoluJet uçuşu iptal edildi.
iPhone'un AirDrop özelliği yüzünden AnadoluJet uçuşu iptal edildi Tam Boyutta Gör
Apple cihazları arasında hızlı ve kablosuz veri transferine imkan sunan AirDrop özelliği, AnadoluJet’in TK7347 sefer sayılı Bodrum - İstanbul uçağında krize yol açtı. Bilinçsiz bir yolcunun AirDrop üzerinden yolcuların telefonlarına patlayan uçak fotoğrafı göndermesi üzerine sefer iptal edildi.

Uçak didik didik arandı

iPhone'un AirDrop özelliği yüzünden AnadoluJet uçuşu iptal edildi Tam Boyutta Gör
Yolcuların durumu bildirmesiyle birlikte uçakta arama yapılmasına karar verildi. Uçağı tahliye ederek bagaj ve yolcu bölümünde arama yapan güvenlik güçleri, herhangi bir tehlike ile karşılaşmazken, uçuş iptal edildiği için yolcular otele yerleştirildi. 

Bu ilk değil

Benzer bir olay daha önce de yaşanmıştı. Mayıs ayında Tel Aviv - İstanbul uçuşunu gerçekleştiren AnadoluJet uçağında, yolculara AirDrop ile 2009’da Hollanda’da ve 2013’te ABD’de kaza yapan Türk uçaklarının fotoğraflarının gönderilmesi üzerine terör şüphesi nedeniyle uçuş iptal edilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim