Anlık Bildirim

iPhone modellerinde ekran altı kamera dönemi yakın

Apple geçen yıldan bu yana ekran altına kamera entegre edebilmek için teknolojiler geliştiriyor. Patent başvurusunu yapan firma yakın bir dönemde kullanıcılara sürpriz yapabilir.

iPhone modellerinde ekran altı kamera dönemi yakın Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlarda ekranı daha çerçevesiz hale getirmek için çentik ile başlayan trend daha sonra mekanizmalı kamera ve nihayet ekran altı kamera teknolojilerine yöneldi. Apple da ekran altı kameralar için teknoloji geliştiriyor.

Çerçevesiz iPhone yakın

Apple’ın bir süredir ekran altı kamera teknolojisine yeşil ışık yaktığı iddia ediliyordu ve ortaya çıkan bir patent başvurusu ile bu doğrulandı. 9 Nisan 2019 yılında hazırlanan patent dosyası firmanın bir hayli yol katettiğini gösteriyor.

Ekran altı kamera teknolojilerinde çekim esnasında şeffaflaşan bir piksel matriksi, kontrol yongası, özel ekran sürücüsü ve özel bir algoritma gibi karmaşık bileşenler gerekiyor. Bu bakımdan maliyetleri de yüksek.

Apple’ın yaptığı patent başvurusunda da benzer unsurlar geliştirilmiş. Firma bu sistemi fonksiyonel ve yapısal bir katman olarak adlandırıyor. Bununla birlikte teknoloji üst kısımdaki çerçeve ile birleşerek bir yapı oluşturuyor.

Bu teknolojinin ne zaman iPhone modellerinde kullanılacağı bilinmiyor ancak firmanın olgunlaşmasını bekleyeceğine şüphe yok. Yan kısma entegre bir Touch ID okuyucusu ile ekran altı kameranın tamamen çerçevesiz iPhone modellerine imkan tanıyacağı da bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6525 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 12 ve iphone under display camera
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim