Anlık Bildirim

iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max fiyatıyla şaşırtabilir

2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Apple iPhone 16 serisinden ilk bilgiler paylaşılmaya başladı. iPhone 16 Pro ve Pro Max, kamera yükseltmeleri nedeniyle çok daha maliyetli olacak.
iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max fiyatıyla şaşırtabilir Tam Boyutta Gör
iPhone 15 ve 15 Pro serisi sadece birkaç hafta önce tanıtılmış olsa da, halefi olacak iPhone 16 modellerinden yeni sızıntılar duymaya devam ediyoruz. Öyle ki daha önce iPhone 16 Pro Max için ''Süper Telefoto'' kamera iddiası gündeme gelmişti. Ancak bu ve kamera bölümünde planlanan yükseltmeler nedeniyle iPhone 16 Pro serisi çok daha maliyetli olabilir.

iPhone 16 Pro ve Pro Max, fiyatıyla şaşırtabilir

Bildiğiniz gibi iPhone 15 Pro Max'e olan talep arttıkça, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'e yönelik beklentiler de artmaya devam ediyor. Bu noktada mevcut söylentiler, Apple'ın telefoto kamerayı her iki "Pro" modeline de getireceği yönünde. Ancak bu kararın büyük bir dezavantajı olacak.

Medium'daki blog yazısında Ming-Chi Kuo, Apple'ın bu gelişme için görüşmelere başladığını ancak yükseltme talepleri nedeniyle telefoto lens fiyatının yaklaşık yüzde 30 oranında artacağını bildirdi. Ayrıca bu modülün hem Pro hem de Pro Max'te kullanılması, sevkiyatların yıldan yıla yüzde 110 oranında artmasına neden olacak. 

Apple'ın söz konusu fiyat artışını müşterilere yansıtıp yansıtmayacağı belli değil. Ancak kar oranını korumak adına maliyetlerin önemli ölçüde artacağını söylemek doğru olur. Tabii ki yüzde 30'luk artış herhangi bir şirket için sindirilmesi zor bir rakam. Bu noktada iPhone 15 Pro Max'in Apple için birincil itici güç olacağını belirtmekte fayda var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26986 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 16 pro, iPhone 16 Pro Max ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim