Anlık Bildirim

iPhone 15 kendi şarjını doldurmak yerine powerbank'leri şarj ediyor

Apple bu yıl piyasaya sürdüğü iPhone 15 serisinde USB-C bağlantı noktasına yer vermişti. Ancak akıllı telefonların USB-C bağlantılı bazı powerbank'lerle düzgün çalışmadığı bildiriliyor.
iPhone 15 kendi şarjını dolduracağına powerbank'leri şarj ediyor Tam Boyutta Gör
iPhone 15 sahipleri beklenmedik bir sorunla karşı karşıya. Seri kapsamında sunulan akıllı telefonların bazı powerbank modelleri ile uyumsuz olduğu ortaya çıktı. Bunun sonucunda da cihazlar kendisini bu güç bankalarından şarj etmek yerine, enerjiyi harici bataryalara aktarıyor.

Reddit platformunda konuyla ilgili birkaç şikayet dile getirildi. Görünen o ki, iPhone 15 serisinde kullanıma sunulan ters kablolu şarj özelliği bazen istenildiği gibi çalışmayabiliyor. Sonuç olarak USB-C bağlantılı mevcut güç bankalarının tümü iPhone 15 modelleriyle kullanılamayabilir.

iPhone 15 kendi şarjını dolduracağına powerbank'leri şarj ediyor Tam Boyutta Gör

Anker'den yanıt geldi

Sorun piyasadaki birçok powerbank modelini etkiliyor. iPhone 15'in özellikle Anker PowerCore Slim 10K PD ile düzgün çalışmadığı bildirildi. Üretici ise şikayetlere yanıt vererek harici bataryanın iPhone'u şarj etmesini sağlamanın tek yolunun USB-A portunu kullanmak olduğunu söyledi.

Şimdilik geçici bir çözüm sunan Anker bu sorunu tespit edip düzeltmek için tüm cihazlarını test edecek. Piyasada çok sayıda farklı powerbank modeli bulunduğundan, iPhone 15'in uyumlu olmadığı aksesuarların kesin bir listesini yapmanın imkansız olduğu belirtiliyor.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2023/09/28/iphone-15-usb-c-power-banks/ https://www.reddit.com/r/iPhone15Pro/comments/16rtpvf/i_plugged_my_iphone_15_pro_into_this_brand_new/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18159 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
powerbank, iPhone 15 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim