Anlık Bildirim

iPhone 13 modelinde Lightning girişi kalkabilir

2021 yılında kablosuz olarak şarj edilebilen ve kablosuz veri transferi yapan bir iPhone modelini görebiliriz. Apple bu konsepti ciddi olarak ele almış durumda.

iPhone 13 modelinde Lightning girişi kalkabilir Tam Boyutta Gör

Apple’ın iPhone serisinde Lightning girişi yerine USB Tip-C teknolojisine yer vereceği uzun süredir iddialar arasında yer alıyor. Bu kez analiz uzmanları çok daha ilginç bir gelişmenin ihtmalinden bahsetmeye başladı.

İlk iPhone olacak

Ünlü analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, 2021 yılında piyasaya çıkacak iPhone 13 serisinden en üst segment olanında Lightning girişinin kalkacağını düşünüyor. Şirket içerisinde bir projenin olduğunu işaret eden Kuo yerine ise neyin geleceğini net olarak bilmiyor.

Kuo firmanın kablodan tamamen kurtulacağını ve kablosuz olarak şarj olan veya veri aktarımı yapan bir iPhone 13 üzerinde çalıştığını ifade ediyor. Bu tarz telefonlar daha önce de gündeme gelmişti ancak beklenen ilgiyi göremedi.

Henüz kablosuz şarj teknolojisi yaygın kullanımda değil. Pek çok telefonda kablosuz şarj özelliği var ancak kullanıcılar hem alışkanlık hem de güvenlik nedenleriyle pek tercih etmiyor. Ayrıca acil durumlarda seyahat esnasında halen kablolu şarj imkanları bulabiliyoruz.

Apple’ın 2 yıl içerisinde bir beklenti içerisinde olduğu anlaşılıyor. Kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlaşması ile birlikte zaten veri aktarımı da sorun oluşturmayacaktır. iPhone 13 ile Apple başarı yakalarsa akıllı telefon pazarında yeni bir furya başlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7878 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 13
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim