Anlık Bildirim

iPhone 12 kutusundan şarj adaptör çıkmaması ihtimali güçleniyor

Yakın zamanda bir iPhone cihazı aldığınız zaman kutuda ekstra olarak sadece bir şarj kablosu göreceksiniz. Apple yavaş yavaş kutudan eksiltme yapmaya başladı.

iPhone 12 kutusundan şarj adaptör çıkmaması ihtimali güçleniyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın bu yıl radikal bir karar alarak iPhone 12 serisindeki kulaklık ve şarj adaptörünü kaldırması bekleniyor. Çevreye katkı anlamında planlanan bu hamlenin artık kesinleşmeye başladığı ifade ediliyor.

iPhone 12 neler sunacak

Günümüzde en uygun fiyatlı akıllı telefonların bile kutusundan şarj adaptörü veya kulaklık gibi aksesuarlar eksik edilmiyor. Ne var ki Apple yeni bir strateji peşinde. Aksesuarları kutudan kaldırarak çevre kirliliğinin önüne geçme konusunda önemli bir adım atacak.

Firmaya yakın kaynakların teyit ettiği bilgilere göre iPhone 12 kutusunda artık bir şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayacak. Her yıl yeni iPhone serisi yaklaşık 80-100 milyon arasında satış yapıyor. Adaptör ve kulaklık maliyetinin azaltılması diğer taraftan Apple’a da önemli bir tasarruf sağlayacak.

Kulaklık özellikle iPhone yükseltmesi yapanlar için çok sorun olmayacaktır ancak 20W hızlı şarjın konuşulduğu dönemde adaptörün olmaması tüketici tarafında nasıl bir etki yapacak merak konusu. Pek çok otorite 3.5mm kulaklık girişinin kaldırıldığı dönemdeki gibi tüketicilerin de bunu benimseyebileceğini düşünüyor. Diğer taraftan şarj kablosunun örgülü tasarıma geçeceği de gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14031 kez okundu.
76 kişi, toplam 81 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 12 ve iphone 12 charger
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim