Anlık Bildirim

iOS gidiyor iPhone OS geliyor

Ekosistemdeki akıllı cihazları için özelleştirilmiş işletim sistemleri hazırlayan ve özel isimler belirleyen Apple, yakın zamanda iPhone ailesini de buna dahil edebilir.

iOS gidiyor iPhone OS geliyor Tam Boyutta Gör

Mobil dünyaya Scott Forstal imzalı iPhone OS işletim sistemi ile merhaba diyen Apple; uzun bir süre tablet, müzik çalar, medya oynatıcı ve akıllı telefonlarını bu çatı altında toplamıştı. Ne var ki ürün gamı farklılaşmaya başlayınca optimizasyonlar kaçınılmaz oldu ve işletim sistemi isimleri de arttı.

iPhone OS geri geliyor

Hali hazırda iOS işletim sistemi iPhone ve iPod modellerinde kullanılırken akıllı saat ve medya oynatıcı ürünlerinde farklı yazılımlar mevcut. Son olarak iPad ailesi de iPad OS olarak kendi işletim sistemine kavuşmuştu.

Firmaya yakın kaynakların iddialarına göre iPhone ailesi de iPhone OS olarak ekosistemde farklılaşacak. Yani iPhone bir nevi köklerine geri dönmüş olacak. Bu durumda iOS sadece iPod için mi kullanılacak yoksa tamamen mi isim listesinden silinecek bilinmiyor.

Diğer bir ilginç iddia ise iPhone ailesinin yakın zamanda Apple Phone olarak isimlendirileceği. Artık bir ikon haline gelen iPhone isimlendirmesinden Apple’ın vazgeçerek Apple Phone şeklinde devam etmesi pek mümkün görünmüyor ancak zamanın neler getireceği de bilinmez. En azından bu yılın iOS 14 ile geçileceği kesin gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12349 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 14 ve
2 etiket daha iphone os 14 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim