Anlık Bildirim

iOS 13 kullanıcıları, işletim sisteminde gittikçe çoğalan reklamlardan şikayetçi

Apple kullanıcıları, son zamanlarda iOS 13 işletim sisteminde artan reklamlardan şikayet etmeye başladılar. Geliştiricilere göre Apple reklam politikasını gittikçe agresifleştirecek.

iOS 13 kullanıcıları, işletim sisteminde gittikçe çoğalan reklamlardan şikayetçi Tam Boyutta Gör

Son zamanlarda, modern elektronik cihazların işletim sisteminde çok sayıda reklam ortaya çıkmaya başladı. Xiaomi'nin MIUI, Huawei'nin EMUI arayüzü derken durum iOS'a da sıçramış durumda.

Apple reklamlar konusunda daha agresif olacak

Apple kullanıcıları bugünlerde şirketin iOS 13 işletim sisteminde uyguladığı reklam politikasından şikayetçi durumdalar. Şirketin, kendi işletim sistemi üzerinden Apple Music, Apple TV+, Apple News+, Apple Card, Apple Arcade, App Store ve benzer hizmetlerinin reklamlarını yayınlaması konusunda ipin ucunu kaçırdığı belirtiliyor. Tumblr iOS uygulamasının geliştiricisi Steve Streza blog sayfasında "iOS Adware" adlı bir makale paylaşarak iOS kullanıcılarının rahatsız olduğu reklamlar konusunda bir dizi ekran görüntüsü paylaştı.

iOS 13 kullanıcıları, işletim sisteminde gittikçe çoğalan reklamlardan şikayetçi Tam Boyutta Gör

Açıklamalara göre cihazın sahibi bir veya birden çok Apple hizmetine üye değilse, bu reklamları sürekli olarak görüyor ve işin can sıkan kısmı ise kapatamıyor. Steve Streza'ya göre sunduğu hizmetlerden çok para kazanan Apple'ın, bu reklamları işletim sistemine daha agresif bir şekilde entegre edeceği yönünde. Şirketin kullanıcı şikayetlerini göz önüne alıp, reklamları azaltıp azaltmayacağı ise şimdilik muamma.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6850 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim