Anlık Bildirim

iOS 13.5 güncellemesi uygulamaların çökmesine neden oluyor

Önemli yenilikler içeren iOS 13.5 güncellemesi, can sıkıcı bir hatayı da beraberinde getirdi. Birçok kullanıcı, uygulamaların açılmasını engelleyen bir sorundan dert yakınıyor.

iOS 13.5 güncellemesi uygulamaların çökmesine neden oluyor Tam Boyutta Gör

iPhone'ların çökmesine neden olan karakter uyumsuzluğu sorunuyla birlikte, çeşitli hataların giderildiği iOS 13.5 güncellemesi," kaş yapayım derken göz çıkarttı" dedirten yeni bir sorunu da beraberinde getirdi.

Aile paylaşımı sorunu uygulamaların açılmasını engelliyor olabilir

Çarşamba günü yayınlanan iOS 13.5 güncellemesini cihazlarına kuran kullanıcılar; YouTube, Twitter ve WhatsApp gibi popüler uygulamalar da dahil birçok uygulamayı açmak istediklerinde, "Bu uygulama artık sizinle paylaşılıyor. Uygulamayı kullanmak istiyorsanız, App Store'dan satın almalı/indirmelisiniz" uyarısıyla karşılaştıklarını ifade ediyor. 

Kullanıcılar ekrana çıkan uyarı sekmesindeki "App Store'da Görüntüle" butonuna bastığında da uygulamanın App Store sayfasına yönlendiklerini, burada da karşılarına yalnızca "Aç" seçeneğinin sunulduğunu ifade ediyor. Bu da kullanıcıları tekrar tekrar aynı döngüye soktuğu için bir çözüm ifade edtmiyor.

İşletim sistemindeki "Aile paylaşımı" özelliğinden kaynaklandığı tahmin edilen sorunun, iPad kullanıcılarını da etkilediği belirtiliyor. Ayrıca Twitter'da, iOS 13.4.1 yüklü iPhone'larda da aynı sorunun yaşandığına dair birtakım paylaşımlar bulunuyor. 

"Bu uygulama artık paylaşılmıyor" sorunu nasıl çözülür?

iOS 13.5 ile birlikte iOS 13.4.1'de de olduğu ifade edilen uygulama açılmama sorununun, tam olarak hangi cihazları etkilediğiyle ilgili bir bilgi bulunmasa da Apple geçici bir çözüm olarak; kullanıcıların ayarlar uygulamasından Genel > iPhone/iPad Saklama Alanı adımlarını izleyerek, buradan açılmayan uygulamayı bulup "Uygulamayı Kaldır" sekmesine tıklamalarını, ardından da aynı ekrandan "Uygulamayı Yeniden Yükle" butonuna basmalarını öneriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9378 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 13.5, ios 13.5 bug ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim