Anlık Bildirim

İnternetin kaynak kodları açık artırmayla satılacak

World Wide Web'in kurucusu Tim Berners-Lee, CERN laboratuvarlarında geliştirdiği World Wide Web'in orjinal kaynak kodlarını açık artırma yoluyla NFT olarak satışa sunacak.

İnternetin kaynak kodları açık artırmayla satılacak Tam Boyutta Gör

Tim Berners-Lee, İnternet kaynak kodunu dünyanın en büyük müzayede evi Sotheby's aracılığıyla NFT olarak satacak. Kod yaklaşık 10.000 satır uzunluğunda.

NFT ürünü olarak satılacak kodun yanı sıra, açık artırmayı kazanan kişi, HTML, HTTP ve URL'nin ilk sürümleri, kodu görüntülemek için dosyalara erişim, yaratıcıdan bir mektup, kodun 30 dakikalık animasyonlu bir görüntüsü ve tüm kod satırlarını içeren bir dijital postere de sahip olacak.

İnternetin kaynak kodları açık artırmayla satılacak Tam Boyutta Gör

Gelir yardım fonlarına gidecek

Berners-Lee, kodu satma fikriyle Nisan 2021'de Sotheby's'e başvurdu. Dosyalar, orijinal zaman damgalarıyla bir tar arşivine kaydedilmiş durumda. Gelir, Berners-Lee ve eşi Rosemary Leith'in birlikte destekledikleri yardım fonlarına gidecek.

NFT'nin benzersiz bir nesneye eklenmiş, bir tür sertifika olduğunu söyleyebiliriz. Benzersizdir, taklit edilemez veya değiştirilemez. Müzayede 23-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak. NFT'nin başlangıç fiyatı olarak ise 1.000 dolar belirlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim