Anlık Bildirim

“İnternet trafiği rakamlarının büyük kısmı şişirme”

Daha fazla trafiğin daha fazla reklam geliri anlamına geldiği internette haliyle rakamlarla oynamalar da yapılıyor. Sadece kötü niyetli kişiler değil internet devleri de bunun içerisinde.

Uzun yıllar önce ARPANET olarak başladığında bilgisayarları birbirine bağlama projesinde 4 üniversite deneysel olarak yer almıştı. Bugün tüm dünyadan milyarlarca insan ve ayrıca akıllı cihaz internete bağlanmış durumda.

Rakamlar balon oldu

Devasa kullanıcı kitlesi haliyle devasa trafik rakamları demek. Örneğin popüler web siteleri 1 milyar ziyaretçi sayısını geçerken sosyal ağlar ise 2.5 milyar rakamına yürüyor. Bununla birlikte bu rakamlar ne kadar doğru?

The Washington Post yazarı Aram Zucker-Schariff tarafından başlatılan tartışmaya son olarak Reddit kurucusu Ellen Pao da katıldı. Twitter üzerinden paylaşımlarda bulunan Ellen Pao internet dünyasındaki etik dışı davranışlara dikkat çekiyor.

The Washington Post makalesi internet devlerinin sahte kullanıcılar, sahte bilgisayarlar ve sahte tıklamalar oluşturarak trafiklerini şişirdiğini, böylece reklam gelirlerini arttırdığını dile getirmişti. Ellen Pao da bunu doğruladı.

Pao, kurucusu olduğu Reddit platformundan tecrübe ettiği üzere internet üzerinde site ziyaretleri veya kullanıcı girişleri gibi parametrelerin doğru olarak takip edilemediğini belirtiyor. Bu nedenle trafik rakamları şişirme. Hatta bir baz istasyonundan diğer baz istasyonuna geçen kullanıcının birden fazla tekil olarak sayıldığını bile ifade ediyor.

Reklam pastasının yüz milyarlarca dolar seviyesine çıkmış olması elbette iştah kabartıyor. Fazla trafiğin fazla reklam geliri getirdiği bir dönemde bu tarz şişirmeler de ne yazık ki yaşanıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim