Anlık Bildirim

Intel yeni vPro işlemcilerini duyurdu

Intel'in Comet Lake mimarisi vPro işlemcilerine kavuştu. Mobil ve masa üstü tarafında toplam 20 işlemci kurumsal çapta güvenlik ve yönetim çözümleri sunacak.

Intel yeni vPro işlemcilerini duyurdu Tam Boyutta Gör

AMD’nin Ryzen 4000 APU serisini Pro versiyonlarla güncellemesinin ardından Intel’in de geleneksel vPro işlemcilerinin tanıtım tarihi geldi. Onuncu nesil Comet Lake ailesindeki masa üstü ve mobil vPro işlemciler resmiyet kazandı.

Comet Lake vPro neler sunuyor?

Intel’in vPro işlemci serisi standart işlemcilere göre yönetim ve güvenlik tarafında farklılaşıyor. Donanım seviyesinde güvenlik çözümleri sunan Intel Hardware Shield teknolojisi ve ağa bağlı cihazları yöneten Intel Endpoint Management Assistant bunlardan bazıları.

Diğer taraftan Microsoft ile iş birliğine giden Intel bu nesilde Windows sistemlerine daha fazla yönetim ve güvenlik yetkileri vermiş. Ayrıca GPU gücüyle güvenli alanlarda yaşanan saldırılar da yapay zeka algoritmaları tarafından tespit edilebiliyor.

Mobil Comet Lake tarafında H serisi ve U serisi toplam 9 işlemci yer alıyor. H serisinde 4, 6 ve 8 çekirdekli işlemciler yer alıyor. Intel HD 630 grafik birimi barındıran işlemcilerin TDP değeri 45W. U serisinde ise 15W TDP değerine sahip 4 ve 6 çekirdekli 3 işlemci mevcut.

Intel yeni vPro işlemcilerini duyurdu Tam Boyutta Gör

Masa üstü tarafında ise toplam 11 işlemci yer alıyor. Core i9 serisi 10 çekirdek ve 20 izlek birimli. TDP değerleri 35W, 65W, 125W şeklinde değişiyor. Core i7 serisi yine 3 işlemciden oluşuyor ancak çekirdek sayısı 8. Core i5 serisinde ise 6 çekirdekli 5 işlemci bulunuyor.

Intel’in bu nesilde Core i5 altına vPro versiyonu sunmadığı görülüyor. Ayrıca bazı işlemcilerin hız aşırtılabildiği ifade ediliyor. Yine Intel’in ilk kez Q serisi çipsetler yerine tüm 400 serisi çipsetlere uyumluluk sağladığı ve böylece daha geniş bir kitleye vPro işlemcileri sunmak istediği belirtiliyor.

Intel yeni vPro işlemcilerini duyurdu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim