Anlık Bildirim

Intel, yapay zeka ile felçli hastaların tekrar yürüyebilmesini sağlayabilir

Teknoloji üreticisi Intel, felçli hastaların tekrar hareket yetenği kazanmalarına yardımcı olacak bir yapay zeka geliştiriyor. Eğer sonuç istenildiği gibi olursa felçli hastalar yürüyebilecek.

Intel, yapay zeka ile felçli hastaların tekrar yürüyebilmesini sağlayabilir

Tıp endüstrisinde yapay zeka algoritmaları ve makine öğrenmesi sayesinde, doktorların tespit edemediği birçok hastalığa tanı koyulduğunu biliyoruz. Intel bu gelişmeyi bir adım ileri taşıyarak felçli hastalara umut olacak bir proje üzerinde çalışıyor.

Omuriliğe beyin sinyalleri gönderilecek

Intel, ABD'de yer alan Brown Üniversitesi araştırmacıları ile birlikte çalışarak, omuriliğe bağlı yaralanmalar nedeniyle felçli olan hastalara hareket ve mesane kontrolü vermeyi amaçlayan bir proje hazırladılar. Bu projenin amacı ise kopmuş sinir liflerine, beyinden sinyaller göndererek felçli hastaların yürüyebilmesini sağlamak olarak açıklanıyor.

Intel, yapay zeka ile felçli hastaların tekrar yürüyebilmesini sağlayabilir Tam Boyutta Gör

Proje ile başarılması istenen şey beyindeki elektriksel uyarıların, kopmuş sinirlerle gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasını sağlamak ve yapay zekanın da desteğiyle hareket komutlarını iletmek diyebiliriz. Brown Üniversitesi' mühendislik bölümünden David Borton'ın konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde: "Bir omurilik yaralanması sonucu oluşan yıkıcı ve kayıp fonksiyonun rehabilitasyonu ve restorasyonunu desteklemek konusunda çok az şey biliniyor.  Intel'in yapay zeka donanım ve yazılım çözümleri ile yaralanan omurilik çevresindeki tedavilere yönelik araştırmalar hız kazanacak."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim