Anlık Bildirim

Intel üretimin bir kısmını Samsung’a kaydıracak

Intel üretimi konusunda sıkıntılar yaşadığı işlemcileri için TSMC ve Samsung firmaları başta olmak üzere sektörün önemli dökümcü firmalarına yükü kaydırmaya başladı.

Intel üretimin bir kısmını Samsung’a kaydıracak Tam Boyutta Gör

Son dönemde işlemci üretimi konusunda ciddi bir sıkıntı içerisine giren Intel büyük yatırımlar yapıyor ancak kısa vadede çare olamadı. Firma bunun üzerine işlemci üretimini diğer dökümcü firmalara kaydırma kararı aldı.

Yükü dağıtıyor

Geçtiğimiz yıl Pentium ve Celeron işlemcilerin bir kısmının TSMC tarafından üretileceği gündeme gelmişti. Intel bu kez de diğer bir dökümcü olan Samsung’un kapısını çaldı. Firma belirli işlemcilerin üretimini Samsung’a yaptıracak.

Net olarak hangi işlemciler olacak belli değil ancak Samsung’un kapasitesi düşünüldüğünde geniş bir yelpaze olabilir. Samsung paketleme ve desen işleme konularında uzman olduğu için Intel’in maliyetleri en alt seviyede tutacağı ifade ediliyor.

TSMC ve Samsung firmanın stratejisinin ilk önemli ayağını oluşturacak. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç durumuna göre GlobalFoundries ve UMC dökümcüleri de devreye sokulabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim