Anlık Bildirim

Intel PCIe 4.0 tabanlı Optane bellek geliştiriyor olabilir

Yarıiletken üreticisi Intel yüksek performanslı Optane çözümlerini yeni PCIe 4.0 standartıyla güncellemeye hazırlanıyor olabilir.

Intel PCIe 4.0 tabanlı Optane bellek geliştiriyor olabilir Tam Boyutta Gör

İşlemci devi Intel her ne kadar işlemci kanadında zor günler geçiriyor olsa da rekabetçi modellerin hazırlığından geri kalmıyor. 10 çekirdek 20 izlekli modelini piyasaya sürmesi beklenen firmanın bellek tarafında ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bir Intel çalışanının Twitter konuşması esnasında ortaya çıkardığı Optane belleğinin şu ana kadarkilere göre en çok dikkat çeken özelliği PCIe 4.0 standartını kullanması olabilir. Dahası firma hali hazırda ilk örneğini bir Linux geliştiriciye göndermiş bile.

Intel, Optane için EPYC'li sistem kullanıyor olabilir

Geliştiricinin dışında potansiyel müşterilere de sağlanmış olabileceği düşünülen Optane belleğinin Intel’in hali hazırda PCIe 4.0 destekleyen platformu olmadığı düşünüldüğünde modelin AMD’nin EPYC platformu üzerinde test ediliyor olma olasılığı üzerinde duruluyor.

Diğer taraftan bu gelişme firmanın kapalı kapılar arkasında sessiz sedasız PCIe 4.0 uyumlu bir platform üzerinde çalıştığına da işaret ediyor olabilir. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim