Anlık Bildirim

Intel işlemci sıkıntısı önümüzdeki dönem daha da ciddileşecek

Bu yıl özellikle Intel Core i5 işlemcilere talep çok fazla ve üretim yetersizliği yaşanıyor. Yaz aylarına kadar Core i5 işlemci tedariğinde stok sıkıntısının devam etmesi bekleniyor.

Özellikle Apple’a modem tedariği için bantlarını ayırınca 14nm sürecindeki işlemcilerin üretiminde yetersiz kalmaya başlayan Intel bir türlü kesin çözüm bulabilmiş değil. Bu yıl rahatlama beklerken durum daha da ciddileşebilir.

Core i5 odaklı

Geçen yıl yaz aylarından itibaren bu üretim yetersizliği ortaya çıkmaya başladı. HP, Dell, Lenovo gibi üreticilerin bilgisayar portföylerini genişletme çabaları haliyle daha fazla talep oluşturdu ve üretim hatlarını Apple’a ayıran Intel’i zorlamaya başladı. Sıkıntıya sebep olan talep ve arz arasındaki oranın yüzde 5 civarında olduğu ifade ediliyor.

Sektörden gelen bilgilere göre bu yıl da sıkıntılarla başladı. Ana akım dizüstü modellerine ve Chromebook modellerine ilgi arttığı için özellikle Core i5 işlemcisinde stok sıkıntısı yaşandığı ifade ediliyor.

Bu yaşanan sıkıntı elbette AMD’ye olumlu yansıyor. CES 2019 fuarında AMD işlemcili ilk Chromebook modelleri dikkat çekmişti. Sektörde üreticiler AMD tercihi yapmaya başladı. Firmanın OEM sektöründe yüzde 10 olan pazar payını yaz aylarına kadar yüzde 16 seviyesine çıkarması bekleniyor. Diğer taraftan üreticilerin bir süre Core i3 işlemci tercihi yapacağı da gelen bilgiler arasında.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9920 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i5 shortage ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim