Anlık Bildirim

Yarı iletken devi Intel bir taraftan işlemci pazarında son yılların en zor yıllarını yaşarken diğer taraftan da siparişlere yetişemiyor. Firma iş ortaklarına ve müşterilerine gönderdiği e-posta aracılığıyla yaşanan stok sıkıntısı için özür diledi.

Üretim artmasına rağmen stok sıkıntısı sürüyor

Bu yılın başlarında yıl sonu itibariyle son bulması beklenen stok sıkıntısı mevcut tablo itibariyle önümüzdeki 2020’nin başlarında ancak giderileceğe benziyor. Buna yönelik hem 14 nm hem 10 nm zar üretimini arttıran firma ek olarak TSMC gibi yarı iletken üreticilerinden de destek almış. Böylece iki haneli üretim artışı yakalayan mavi takım yine de özellikle son 2 çeyrekte artan talep karşısında sorunu çözmeyi başaramamış görünüyor.

Bu her ne kadar Intel adına ürettiği her yongayı sattığı manasına gelmesi itibariyle olumlu görünse de istediği işlemciyi bulamayan üreticilerin alternatiflere yönelmesine yol açacağa benziyor. Geçtiğimiz günkü ASUS’un açıklamasından da hatırlayacağınız üzere bu durum eğer devam ederse, Intel istemeyerek de olsa özellikle dizüstü pazarında AMD’nin ekmeğine yağ sürebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4880 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel cpu shortage, intel stok sıkıntısı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim