Anlık Bildirim

Intel’in yeni entegre GPU’su PlayStation 4 ayarında olabilir

Mavi ekip uzunca bir süredir kendi GPU’sunu geliştirmekle meşgul. Nihai donanıma gün geçtikçe yaklaştığımız şu dönemde yeni birimlere dair detaylar gelmeye devam ediyor.

Intel’in yeni entegre GPU’su PlayStation 4 ayarında olabilir Tam Boyutta Gör

Intel işlemci tarafında umduğunu bulamasa da GPU kısmında ümitli görünüyor. Firmanın kendi imzasını taşıyacak harici ekran kartının beklendiği şu günlerde entegre grafik biriminden de beklenti büyük.

Playstation 4'ün hesaplama gücüne yakın

Sisoft Sandra testinde ortaya çıkan iGPU 96 üniteden oluşuyor. Eğer çekirdek sayısı korunuyorsa 768 işlem birimi içeren yonga 1.2 GHz’de çalışıyor. 1.84 TFLOPS hesaplama gücü rapor edilen yeni entegre çözüm rakamsal açıdan Sony’nin Playstation 4 konsoluna eşdeğer güce sahip olabilir.

3.1 GHz’de görev yapan bir işlemcinin eşlik ettiği yonga yazılım başlığında ise ‘’ReleaseInternal" adını taşıyan bir sürücü altında test edilmiş. Eğer Intel yeni entegre grafik biriminin hesaplama kapasitesini yazılımsal alanda yapılacak optimizasyonlarla taçlandırabilirse önümüzdeki dönemde Nvidia’nın popüler MX 150 ekran kartına karşı önemli bir seçenek doğabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim