Anlık Bildirim

Intel’in ekran kartı testte: AMD’nin entegre grafik biriminden %40 hızlı

İşlemci devi Intel’in ekran kartı pazarına atacağı ilk adım olacak DG1 GPU’su bu sefer benchmark testinde ortaya çıktı. Kart AMD’nin entegre çözümlerinden hızlı.

Intel’in ekran kartı testte: AMD’nin entegre grafik biriminden %40 hızlı Tam Boyutta Gör

Mavi ekibin ekran kartı hamlesinden son zamanlarda kötü haberler geliyor. Performans kanadında beklentileri düşüren sızıntıların ardından son gelen rapor mobil tarafta umut vadediyor.

Geekbench 5’in OpenCL testine ve 3DMark’ın testine giren yeni mimari üzerinde yükselen modeller harici ve dahili olarak 2 farklı formatta karşımıza çıkıyor. Tiger Lake-U işlemcisine eşlik eden Xe DG1 GPU’su 96 ünitesi ile 1.5 GHz’de görev yaparken 12 444 puan elde edilmiş. Mobil işlemcinin 4/8 konfigürasyonunda 2.3 GHz’de çalıştığını belirtelim.

Intel’in ekran kartı testte: AMD’nin entegre grafik biriminden %40 hızlı Tam Boyutta Gör

Öte yandan Coffe Lake R-S işlemcilerine eşlik eden harici ekran kartı ise 1 GHz’de görev yapıyor. Core i5-9600K ve Core i9-9900K’ya eşlik eden kart sırasıyla 11 990-12 053 puan elde etmiş. Harici ekran kartı olarak yer alan çözümün mobil varyantta olduğu gibi 96 ünite barındırmasına karşın 1 GHz’de görev yaptığını vurgulayalım.

Intel'in harici ekran kartı mobil çözümleri geride bırakıyor

3DMark’a geçecek olursak, harici ekran kartı olarak yer alan DG1 GPU’su mobil DG1 çözümünden ve AMD’nin düşük güç tüketimli mobil APU’su Ryzen 7 4800U’da yer verdiği 7 nm Vega GPU’sundan yüksek puan almış.

Intel’in ekran kartı testte: AMD’nin entegre grafik biriminden %40 hızlı Tam Boyutta Gör

6286 grafik puanı elde eden harici DG1 yongası bu haliyle ufak bir farkla da olsa Ryzen 7 4800U’nun 6121 puanlık skorunun önüne geçmiş. Mobil tarafta ise 3957 puanın ölçüldüğü Tiger Lake-U işlemcisine entegre DG1 GPU’su AMD’nin hem frekansı hem de çekirdek sayısı itibariyle kırpılmış GPU tercih ettiği Ryzen 7 4700U’dan dahi geride.

Tabloya eğer olumlu bakmaya çalışacak olursak evet, Intel AMD’nin GPU’sunu yakalamayı başarmış. Buna karşın gerek soğutma imkanları gerekse de güç tüketimi gibi kaygıların bulunmadığı harici ekran kartının mobil bir seçeneği geçmesi pek de iç açıcı durmuyor. Yine de mobil tarafta nihai yongalarda daha iddialı bir konuma gelinirse Intel’in eli güçlenebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8514 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel dg1 gpu, intel tiger lake-u ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim