Anlık Bildirim

Yarı iletken sektöründe halen üstünlüğü elinde tutan Intel son gelen haberlere göre firmadan rekabetçi çözümler bekleyenler üzecek. Bir Linux yamasında ortaya çıkan bilgilere göre Intel 14 nm sürecini bir kez daha kullanacak.

Intel 14 nm'de ısrarcı 

Hali hazırdaki BIOS ve UEFI’nin yerini almak üzere yola çıkan bir açık kaynak projesi coreboot’da yapılan güncelleştirme sonucunda ortaya çıkan detaylara göre Comet Lake-S işlemci ailesinde 10 çekirdekli modeller görebileceğiz. Ayrıca yongalar yine 14 nm üretim sürecinden geçecekler, böylelikle Intel 14 nm üretim tekniğini 6. kez kullanmış olacak
Bu zaten daha önceden sızmış bir bilgiydi. Yeni gelen bilgilere göre firma mobil tarafta 6 çekirdekle yoluna devam edecek. Ek olarak teknoloji devi ilk defa Sky Lake yongalarında kullandığı Gen9 grafik birimini de tekrar kullanacak.
Dolayısıyla önümüzdeki dönemde AMD 7 nm üretim bandlarından çıkmış 12 çekirdekli hatta bazı iddialara göre 16 çekirdekli işlemcileriyle piyasada çıkacakken Intel ise sonuna kadar rafine edilmiş 14 nm nodlarından çıkan 10 çekirdekli işlemcileriyle rekabet edecek.
CES 2019 fuarında AMD’nin yaptığı sunuda Ryzen 3000 ailesinden bir yonga hatırlayacağınız üzere Intel’in amiral gemisi işlemcisi Core i9-9900K’nın bir hayli önündeydi. Son olarak Comet Lake’in Computex 2019’da tanıtılabileceğini ekleyerek haberimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6804 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd intel, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim