Anlık Bildirim
 
Yarı iletken üreticisi Intel hali hazırdaki Coffee Lake ailesini genişletmeye devam ediyor. Core i3-8130U’yu duyuran firma resmi sitesinde 2 adet 9. Nesil çözümünü de listeledi. Yeni çözümlerin mimarisel geliştirmeler sayesinde daha az güç tüketmesi bekleniyor.

Dilerseniz öncelikle 8. nesile ait modelden bahsedelim. İ3-8130U, adlandırmasından da anlaşılacağı üzere güç tüketimi odaklı bir yonga. Daha çok ikisi bir aradalar ve ince-hafif dizüstülerde yer alması beklenen çözüm 2 çekirdek 4 izlekli bir yapıda ve 4 MB büyüklüğündeki L3 önbelleğiyle desteklenmiş. 2.2 GHz’lik taban ve 3.4 GHz’lik tepe frekans değerlerinde görev alacak işlemcinin bellek kontrolcüsü de 2400 MHz’lik DDR4 veya 2133 MHz’lik DDR3L belleklerini destekliyor.
Entegre grafik birimi tarafında yer alan Intel UHD Graphics 620 çözümü ise 300 MHz ile 1 GHz arasında değişen bir aralıkta çalışacak. Son olarak modelin yer aldığı taşınabilir çözümlerin pek yakında raflardaki yerini alması bekleniyor.

Cannonlake işlemcileri

Cannonlake cephesinde ise sadece 2 adet yonga listelenmiş durumda. 2+2 ve 2+0 şeklinde yayınlanan modellerden 2+2 çift çekirdekli bir yapıda ve Gen10 mimarili bir entegre grafik birimini beraberinde getirecek. Burada Gen10’un halihazırda Kaby Lake ve Coffee Lake modellinde bulunan Gen9.5 çözümüne kıyasla kayda değer geliştirmeler içereceğini de belirtelim.
2+0 şeklinde listelenen çözüm ise entegre grafik birimi içermeyen bir seçenek olarak karşımıza çıkarken yongadaki bu durumun 10 nm üretim sürecindeki çeşitli sorunlardan kaynaklandığı düşünülmekte. Son olarak yeni yongaların sanal izlek desteğinin yanı sıra 14nm++ mimarili Cofffee Lake modellerine nazaran daha düşük güç tüketim değerlerine sahip olması bekleniyor Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim