Anlık Bildirim

Intel giriş seviyesi işlemci üretimini arttıracak

Intel son dönemde AMD ile mücadele etmekte bir hayli zorlanıyor. Firma yeni noda geçiş döneminde mevcut giriş segment yongalarının üretimini arttırarak pazardaki talebi karşılamaya çalışacak.
Intel dün yayınladığı raporda gelirlerinde %17’lik düşüş rapor etti. Firma bunu 10 nm’ye geçişteki stok ve üretim durumlarından kaynaklandığını açıkladı. Tabi firma bu esnada Pazar payında da bir miktar düşüş yaşadı. Firmaya göre bu daha yüksek kar oranıyla satış yapıldığı üst segment yongalara yönelimden kaynaklandı.
Üretim başlığına baktığımızda toplam üretimin düştüğünü görmekteyiz. Buna karşın 10 nm nodunda üretim yapacak 2 tesisin kapasitesi ise artmış. Tüm bunların bir neticesi olarak bu dönem içerisinde firma giriş seviye modellerin üretimini geri planda tutmuştu. Pazardaki stok sıkıntısı da zaten bu durumdan ileri geliyor.

Huawei yasağından Intel de etkilendi 

Baş yöneticinin açıklamasına göre Intel önümüzdeki dönemde bu açığı kapatmaya yönelik adımlar atacak. Bir yandan da rakibine cevap vermeye çabalayacak firma gelecek yıl 5 nm’lik üretim tekniğiyle baş edeceğini iddia ettiği 7 nm bantlarına geçecek. Swan ayrıca Huawei yasağına da değindi. Gelişme halen en büyük gelirini PC kanadından elde eden firmayı da etkilemişe benziyor. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6221 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim