Anlık Bildirim

Intel Evo ile dizüstüler hiç olmadığı kadar iddialı

Intel Evo programına girmek isteyen dizüstü modellerinin 9 saate kadar kullanım süresi, verimli batarya, hızlı şarj, uykudan hızlı uyanma gibi özellikleri barındırması gerekiyor.

Intel Evo ile dizüstüler hiç olmadığı kadar iddialı Tam Boyutta Gör

Intel’in özellikle grafik tarafında çıtayı yükselttiği Tiger Lake işlemcilerinin duyurusunu yaptığı etkinlikte özel bir program da görücüye çıktı. Intel Evo adındaki program en iyi dizüstüleri tüketiciye sunacak.

Intel Evo nedir?

Intel Evo programının aslında big.Little formatında çekirdekler barındıran işlemciler için hazırlandığı iddia edilmişti ancak Project Athena programının devamı olduğu anlaşıldı. Belirli şartları taşıyan dizüstü modelleri Intel Evo logosunu taşıyacak.

Intel Evo logosunu elde edebilmek için dizüstü markaları yoğun testlerden geçecek. Hafiflik, taşınabilirlik ve tasarım ögelerinin yanı sıra donanım tarafında da Intel’in belli başlı kriterleri yer alıyor:

-1 saniyeden daha kısa sürede uykudan uyanma

-Full HD sistemlerde 6 veya 9 saat gerçek hayat performansı

-Full HD sistemlerde 30 dakika şarj ile 4 saat kullanım süresi sağlama

-Bataryanın senaryolara göre sürekli tepki vermesi

Intel Tiger Lake işlemcilerin odağına hazırlanan program kapsamında yukarıda sayılan kriterleri karşılayan dizüstü modelleri Intel Evo logosunu almaya hak kazanacak. Intel’in daha çok verimlilik tarafında üreticileri zorladığı anlaşılıyor. Yıl sonuna kadar farklı üreticilerden 20 dizüstü modelinin piyasada olacağı belirtiliyor. Intel ayrıca logolarını da daha sade lacak şekilde yeniledi.

Intel Evo ile dizüstüler hiç olmadığı kadar iddialı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim