Anlık Bildirim

Intel’den İsrail’e 11 milyar dolar yatırım

İsrail son dönemde adeta yatırım cennetine döndü. Sadece Intel’in son 2 yıl içerisinde ülkeye yaptığı yatırım 16 milyar doları geride bıraktı. Yatırımlar elbette ülkeye istihdam olarak yansıyor.

Geliştirdiği rakipsiz teknolojiler ve teknoloji devlerinden aldığı dev yatırımlarla dikkat çekmeye başlayan İsrail’e büyük bir yatırım daha geliyor. Geçen yıl ülkedeki tesislerine 5 milyar dolar yatırım yapan Intel şimdi de 11 milyar dolar daha yatırım yapacak.

Dev yatırım

Ülkede faaliyet gösteren en büyük yabancı şirketlerden birisi olan Intel yeni yatırım için hükümetten de tam destek aldı. Yatırım kapsamında İsrail devleti de yüzde 10 civarında bir destek sunacak ve vergi muafiyeti sağlayacak.

Üretim ve Ar-Ge tarafında yoğunlaşacak olan yatırım kapsamında Kiryat Gat şehrinde bir yarı iletken fabrikası kurulması planlanıyor. Fabrikanın ne zaman tamamlanarak faaliyete başlayacağı konusunda bir bilgi verilmedi.  

Yatırım projesinin ülkede binlerce kişiye istihdam oluşturacağı ifade ediliyor. Ayrıca üretim için gerekli olan materyal, hizmet ve iş gücü bölgesel firmalardan tedarik edilecek. Intel’in bunun için 3 milyar dolar civarında bir harcama yapacağı belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8329 kez okundu.
45 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel israel ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim