Anlık Bildirim

Intel Core i9-12900K ve ASRock Z690 Phantom Gaming 4'e ait benchmark verileri görüntülendi

Intel'in amiral gemisi Alder Lake-S Core i9-12900K'ya ait test sonuçları ASRock Z690 Phantom Gaming 4 anakart ile yapılan benchmark sonuçları, SiSoftware Sandra veritabanında görüntülendi.

APISAK adlı Twitter kullanıcısının keşfettiği Sisoftware veritabanından alınan verilere göre işlemci, Performans ve Verimli çekirdekler içeren hibrit mimariye atıfta bulunan bir 8C+8c konfigürasyonu sunuyor. Verimli (küçük) çekirdekler Hyper-Threading'i desteklemediğinden, sonuçlarda görünen 32T iş parçacığı bariz hatalıdır çünkü işlemci 24T iş parçacağından oluşuyor. İşlemci, "4.88 GHz/5.2 GHz, 3.6 GHz/4,7 GHz IMC" saat hızlarıyla listelenmiş; bu, heterojen tasarımdaki her bir çekirdek tipinin ayrı yükseltme saatlerine sahip olduğunu kanıtlar nitelikte.

Intel Core i9-12900K'ya ait test verileri görüntülendi Tam Boyutta Gör

Core i9-12900K, görünüşe göre bir ThundeRobot sistemine kurulmuş olan ASRock Z690 Phantom Gaming 4 anakart kullanılarak test edildi. ThundeRobot'un, hem masaüstü hem de mobil oyun çözümleri sunan Çinli bir sistem entegratörü olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Beklenen performansı vermedi

İşlemcinin performansı daha önce sızdırılan veriler kadar iyi değil, 1414 Mpix/sn multimedya puanıyla, 2000 Mpix/sn civarında puan alan AMD Ryzen 9 5950X'ten açıkça daha düşük. Bunun nedeni, işlemcinin boost hızlarına ulaşamamasından kaynaklanıyor (4.88 GHz olarak rapor edilmiş). İşlemci 5.3 GHz Boost hızına rahatlıkla ulaşabiliyor. APISAK ayrıca güç tasarrufu çekirdeklerinin devredışı bırakılmış olabileceğini de belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim