Anlık Bildirim

Intel Cascade Lake Refresh işlemcilerini satışa sundu

Intel’in AMD’nin EPYC işlemcilerine karşı konumlandırdığı yeni yongaları raflardaki yerini almaya başladı.

Intel Cascade Lake Refresh işlemcilerini satışa sundu Tam Boyutta Gör

Yarıiletken üreticisi Intel AMD’nin EPYC ailesiyle rekabet edecek Cascade Lake Refresh işlemcilerini satışa çıkardı. Modeller yükselen fiyat-performans oranıyla ön plana çıkıyor.

2. nesil Xeon Scalable işlemci ailesi olarak listelenen ailede Intel bir süre önce tepe modelinde 18 000 dolardan 13 000 dolara indirim yaptığı Platinium sınıfını güncellemeden yalnızca Xeon Gold, Silver ve Bronze klasmanlarında yenilemeye gitmiş.

Tepe model Xeon Gold 6225R’da 28 çekirdek 2.7 GHz’den 4.0 GHz’e yükseliyor. 38.5 MB önbellekle desteklenen yonga 205 watt TDP altında 3950 dolardan satışa sunulmuş durumda. Gold ailesi izlek sayısı veya frekansın kullanım alanına bağlı olarak öne çıktığı kullanıcılar için farklı konfigürasyonlar içeriyor. 8 çekirdeğe kadar düşülen Gold yongalarda, 20 çekirdekli Gold 5218R’da 125 watt’lık TDP bütçesine uymak için 2.1 GHz’lik baz frekans tercih edildiği dikkatlerden kaçmıyor.

Intel Cascade Lake Refresh işlemcilerini satışa sundu Tam Boyutta Gör

Xeon Silver modelleri ise 8-20 çekirdek arasında ölçeklenmiş. Yine benzer tercihlere gidilen ailenin altına konumlandırılan Bronze sınıfında ise 8 çekirdeğiyle 1.9 GHz’de görev yapan 11 MB önbellekli Xeon Bronze 3206R 306 dolarlık etiketiyle listenin başlangıcını temsil ediyor.

Intel 2. nesil Xeon Scalable'da daha rekabetçi

Intel’in %33 daha fazla önbelleğe yer verdiği modeller 4.5 GHz’e ulaşan frekanslarıyla 14 nm+++ nodunun avantajını kullanıyor. Ayrıca Intel’in 2. nesil ölçeklenebilir Xeon modellerinde dikkatlerden kaçmayan belki de en önemli stratejisi fiyat başlığı.

Mavi ekip iddialı çekirdek başına düşen dolar oranıyla AMD’nin EPYC hamlesini kırmak istiyor. Buna karşın yeni strateji hali hazırdaki Xeon Platinium sınıfı üzerindeki baskıyı da artıracak. Tabi Platinium çözümlerinin 8 sokete kadar çıkan ölçeklenebilirlik avantajına karşılık Gold 6200R serisi yalnızca 2 soketli senaryolara sunduğu destekle geride kalsa da Intel’in özellikle de düşük bütçeye sahip müşterileri hedef aldığı yadsınamaz bir gerçek.

Önümüzdeki döneme baktığımızda ise Intel Cooper Lake ve Ice Lake Xeon modellerinde sırasıyla 14 nm-10 nm nodlarını tercih edecek. Bu da AMD’nin 7 nm+ EUV sürecini tercih edeceği Zen 3 mimarisi sayesinde yüksek IPC’siyle rekabetçi konumda oturacak 3. nesil EPYC işlemcileri karşısında mavi takımı zor günler beklediği tahmininin doğruluk payını artırıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim