Anlık Bildirim

12. nesil Intel H mobil işlemciler duyuruldu: İşte detaylar

Performans odaklı dizüstü modellerinde şov yapmaya hazırlanan Intel Alder Lake H işlemciler tanıtıldı. Toplamda 14 çekirdeğe kadar çıkabilen melez yapı AMD’yi zorlayacak.

Intel Alder Lake H

Pandemi nedeniyle yüz yüze katılımın oldukça kısıtlı kaldığı CES 2022 fuarı bu nedenle bölük pörçük tanıtımlara sahne oldu. Tam prototiplerin hazır olmaması nedeniyle üreticiler bazı ürünlerini ileriki aylara erteledi. 

Intel Alder Lake H işlemciler

Bu yıl Alder Lake mimarisinin mobilde en iddialı olacağı üyeleri elbette Core H işlemciler. Performans ve verimlilik çekirdekleri ile oyunculara farklı seçenekler sunacak olan Core H serisinde 8 adet işlemci yer alıyor. 

Serinin tepesinde Intel Core i9-12900HK modeli yer alıyor. 6 performans ve 8 verimlilik çekirdeği olan işlemcide 8 de izlek birimi bulunuyor. Böylece toplamda 20 izlek birimi oluyor. Turbo ile 5GHz sınırına çıkan işlemci baz olarak 45W enerji tüketimine sahip. 

Intel Alder Lake H işlemciler Tam Boyutta Gör

Intel Core i9-12900H işlemcisi aynı özelliklere sahip ancak hız aşırtılmıyor. Intel Core i7-12800H ve Intel Core i7-12700H işlemcileri daha düşük turbo hızlara sahip. Intel Core i7-12650H işlemcisi 6+4 yapısında iken Core i5 modellerinde bu yapılar azalarak devam ediyor. 

Intel Alder Lake mobil ailesinde P ve U serisi işlemciler de var. 2 adet performans ve 8 adet verimlilik çekirdeği ile Alder Lake P serisi 8 çekirdeğe kadar çıkacak Ryzen 6000U serisine karşı ilginç bir rekabet oluşturacak. Intel henüz bu işlemcileri tanıtmadı. 
 

Alder Lake P

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim