Anlık Bildirim

Intel, akıllı telefon modem patentlerini satarak sektörden çekilecek

Teknoloji devi Intel, akıllı telefon modem patentlerini açık arttırmayla satarak sektörden çıkmayı planlıyor. Bu kararın nedeni ise Apple ve Qualcomm'un uzlaşmaya varması.
Nisan 2019’da, Apple ve Qualcomm aralarındaki hukuki meseleleri çözdüler ve o gün Intel, şirketin 5G pazarını terk ettiğini açıkladı. Duyurudan iki hafta sonra da Intel bir açıklama yaptı ve piyasadan çıkma kararının Qualcomm ve Apple arasındaki uzlaşma nedeniyle olduğunu doğruladı.

Patentlerini açık arttırma ile satacak

Android Authority'nin haberine göre, IAM tarafından yayınlanan yeni bir raporda, Intel'in akıllı telefon modem pazarıyla olan tüm bağlarını koparacağı ve patentlerini açık arttırmayla satarak sektörden çekilmeyi planladığı belirtiliyor. Intel, Apple gibi bir iş ortağı olmadan 5G modemler de dahil olmak üzere kablosuz teknolojiler geliştirmeye artık sıcak bakmıyor.
Sullivan & Cromwell'den Nader Mousavi tarafından yapılacak açık artırma iki bölüme ayrılacak. Bir bölüm 3G, 4G ve 5G hücresel standartlara ilişkin 6.000 patenti ve kablosuz uygulama teknolojilerine ilişkin ilave 1.700 patenti içerecek. Diğer bölüm ise  yarı iletkenler ve diğer elektroniklerle ilgili 500 patenti içerecek. Bu karar rağmen Intel 5G pazarındaki varlığını sürdürmeyi de planlıyor. Ağustos ayında yapılması beklenen açık arttırma ile ilgili olarak Intel cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim