Anlık Bildirim
 
Yarı iletken üreticisi Intel 10 nm üretim sürecinden geçecek yongalarını hazırlarken bir yandan da 14 nm’nin ekmeğini yemeye devam ediyor. Piyasaya sunulacağı tarih sızdırılan Cascade Lake-X ve Cascade Lake kod adlı işlemciler bunların bir örneği.

Cascade Lake-X kod adlı Kaby Lake-X’in yerini alacak işlemciler gelen sızıntıya göre önümüzdeki Computex fuarında tanıtılacak. 14 nm++ üretim sürecinden geçecek modeller 14 nm üretim tekniğinin en olgunlaşmış haline sahip olacakları için tepe frekans değerlerinde 5 GHz seviyesini görmemiz olası.

Cascade Lake 

LGA 3647 soketi üzerinde şekillenecek Cascade Lake kod adlı işlemciler çekirdek sayısı tarafında 48 çekirdeğe kadar ölçeklenecek. Ayrıca yongaların barındıracağı çekirdek sayısı itibariyle AMD’nin EPYC işlemcilerinden 3.4 kata kadar daha performanslı olması beklenmekte. Modellerin çıkış tarihi olaraksa önümüzdeki nisan ayına işaret edilmekte. 
Son olarak Cascade Lake çözümlerinde her ne kadar donanımsal tabanlı olmasa da Spectre ve Meltdown’a yönelik bazı önlemlerin de yer alacağını da ekleyerek sözlerimizi noktalayalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6818 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, amd epyc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim