Anlık Bildirim

Intel 2. nesil DG2 GPU’su için TSMC’nin kapısını çalabilir

Intel’in geçtiğimiz CES 2020 fuarında tanıttığı ilk nesil harici ekran kartının ardından gözler daha kaslı çözümlerin üzerinde.

Intel 2. nesil DG2 GPU’su için TSMC’nin kapısını çalabilir Tam Boyutta Gör

Yarı iletken üreticisi Intel stok sıkıntısı yaşadığı şu günlerde bir yandan da üretim tekniğini güncel bir seviyeye çekmekte de güçlük yaşıyor.

 

Intel geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES fuarında ilk nesil GPU’sunu görücüye çıkardı. Düşük güç tüketimiyle öne çıkan çözüm buna bağlı olarak mütevazi performans profiline sahip. Haliyle donanım severlerin gözü Intel’den gelecek daha güçlü modellerde.

Intel, GPU'su için TSMC'ye başvurabilir

Görünüşe göre firma yüksek performanslı modelini 2. nesil olarak tanıtacak ve modelde Ponte Vecchio GPU’sunu temel alan bir yongaya yer verilecek. Dahası DG2'de 7 nm üretim tekniğini kullanacak Intel kendi üretim bantlarının yerine TSMC’ninkileri tercih edebilir.

Hali hazırda 10 nm’ye yavaş yavaş geçiş yapan teknoloji devi gerek kendi nodunun maliyet açısından hazır olmaması gerekse de kendi üretim bantlarını işlemci kanadına ayırmak istemesi sebebiyle şu günlerde siparişlere güçlükle yetişen TSMC’ye başvurmuş olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim