Anlık Bildirim

Instagram, saldırgan olarak nitelendirdiği gönderi açıklamaları konusunda kullanıcıları uyaracak

Instagram, platformdaki zorbalık ve tacizin önüne geçmeye kararlı görünüyor. Şirketin geliştirdiği son özellik, kullanıcıları sakıncalı görünen gönderi açıklamasını değiştirmeleri yönünde uyaracak.

Instagram, saldırgan olarak nitelendirdiği gönderi açıklamaları konusunda kullanıcıları uyaracak Tam Boyutta Gör

Sosyal medya devi Instagram'ın resmi blog sayfasında, bugünden itibaren kullanıcıların gönderi açıklamalarının bir algoritmayla izleneceği ve yayınlanmadan müdahale edileceği belirtildi.

Gönderi yayınlanmadan önce uyarı gösterilecek

Sanal zorbalık ve tacizle mücadele konusunda platformuna önemli yenilikler getiren Instagram, yeni geliştirdiği yapay zeka destekli algoritma sayesinde, video veya fotoğraflara eklenen saldırgan açıklamaları tespit edecek. Kullanıcıyı bu açıklamayı değiştirmesi yönünde uyaran yeni özellik şu an kısıtlı bir kullanıcı grubunda test edilmeye başlandı bile.

Instagram, saldırgan olarak nitelendirdiği gönderi açıklamaları konusunda kullanıcıları uyaracak Tam Boyutta Gör

Şirket geçtiğimiz Ekim ayında da rahatsız edici yorumların gizlenmesi ve kullanıcıların uyarılması gibi ek özellikleri devreye sokmuştu. Instagram'ın, sosyal medyanın en büyük handikaplarından biri olan sanal zorbalık konusunda ne denli başarılı olacağı henüz bilinmese de, şirketin bu yönde adımlar atması, bu platformları amacına uygun olarak kullanan kişiler açısından oldukça olumlu diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim