Anlık Bildirim

Instagram reklam gelirleri YouTube'u geride bıraktı

Bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram bunu çok iyi kullanarak 2019 yılında 20 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Böylece Facebook'un en önemli ikinci gelir kaynağı oldu.

Instagram reklam gelirleri YouTube'u geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Hayatına insanların fotoğraflarını paylaşabileceği sade bir mecra olarak başlayan Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra önemli bir gelir kapısı haline geldi. Agresif reklam stratejisi rekor gelir sağladı.

Instagram ne kadar gelir elde etti?

Facebook mali tablolarında iştiraklerin elde ettiği gelirleri paylaşmıyor ancak Bloomberg yaptığı araştırmada Instagram sosyal ağının 2019 yılı itibariyle 20 milyar dolar civarında bir reklam gelirine ulaştığını tespit etmiş. YouTube'un 2019 yılı gelirleri 15 milyar dolar civarındaydı.

Instagram reklam konusunda çok eski değil. Büyük eleştirilere rağmen yaklaşık 5 yıl önce reklam denemeleri başlamış, işler beklendiği gibi gidince de global çapta reklam dalgası yayılmıştı.

Aradan geçen kısa süreye rağmen Instagram'ın bu denli devasa bir reklam gelir elde etmesi aslında kullanıcı etkileşiminin en büyük göstergesi. Kimilerine göre fotoğraf paylaşımı kimilerine göre kendisini öne çıkarma mantığıyla kullanılan Instagram bir milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Ana sayfa, Keşfet, Hikayeler gibi çok sayıda alana yerleştirilen reklamlar da bu sayede yoğun etkileşim alıyor. Ayrıca içerik üreticilere dağıtılan bir karpayı da mevcut değil.

Sadece video odaklı olması ve gelirin bir kısmını içerik üreticileri ile paylaşması nedeniyle YouTube geride kalmış gibi ancak bu unsurlar olmasaydı muhtemelen daha yüksek bir rakama ulaşacaktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim