Anlık Bildirim

Instagram, görme engelli kullanıcılar için fotoğraflara açıklama ekleyecek

Instagram, bugün tanıttığı özellik sayesinde görme engelli kullanıcıların da uygulamayı kullanabilmesini sağlamak istiyor. Yapay zeka sayesinde fotoğraflar otomatik olarak tanımlanabilecek.
Instagram'dan fotoğrafları otomatik tanımlama Tam Boyutta Gör
Gelişen teknoloji sayesinde görme engelli kullanıcılar akıllı telefon kullanabiliyorlar. Konuşma geri dönüşlü özellik çoğu cihazda dahili olarak geliyor. Bunun farkında olan Instagram, görme engelli kullanıcıların da platformda istediği gibi dolaşmasını sağlamak için yeni bir özellik duyurdu. Firmanın geliştirdiği yapay zeka sayesinde fotoğraflara otomatik olarak açıklama eklenebilecek.

Yapay zekaya veya size bırakılmış

Nesnelerin ne olduğunu kavrayabilen yapay zeka, fotoğrafı basit bir şekilde açıklayabilecek. Ancak daha detaylı bir açıklama yazarak, görme engelli kullanıcıların da fotoğraflarınızı anlamasını istiyorsanız, özel bir bölümden siz de kendi fotoğraf açıklamanızı girebileceksiniz. Bu sayede resmin üzerine gelindiğinde sesli bir şekilde açıklama kısmı kullanıcıya okunacak ama görünür olmayacak. Keşfet, profil ve akış sayfaların tamamında yeni özellik kullanılabiliyor.

Fotoğraf açıklama Instagram’a yeni eklenmiş olsa da, Facebook, fotoğrafları tanımlayan yapay zeka üzerine yıllardır çalışıyordu. Instagram’da bu tecrübeden yararlanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim