Anlık Bildirim

İnsansız Kuleli Altay Tankı geliyor: Seri üretim süreci resmiyete döküldü

Altay Tankı konusunda sonunda seri üretim sözleşmesi resmen imzalandı. İlk etapta 40 adet gerçekleştirilecek üretime ek olarak “İnsansız Kuleli Altay Tankı” da duyuruldu.

İnsansız Kuleli Altay Tankı geliyor: Seri üretim süreci resmiyete döküldü Tam Boyutta Gör

Altay Tankı’nın seri üretime geçmesi konusunda resmi anlaşma imzalandı. Savunma Sanayii Başkanlığı(SSB) ile BMC arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda toplamda 250 adet Altay Tankı’nın seri üretimi gerçekleştirilecek. Milli ana muharebe tankı Altay için belirlenen üretim planlamasında Altay T1, Altay T2 ve Altay T3 konfigürasyonları kurgulanmış.

Anlaşma seri üretim kapsamında şu madde başlıkları yer alıyor:

  • Seri üretim hattının kurulması,
  • 250 adet Altay’ın üretilmesi,
  • Güç Grubu Platformu üretilmesi,
  • İnsansız Kuleli Altay tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi,
  • Ürünlerin ömür devri lojistik desteğinin sağlanması,
  • Tank Sistemleri Teknoloji Merkezi’nin kurulumu ve işletimi.

Aktif Tank Koruma Sistemi (Akkor) olacak

Seri üretimden çıkacak ilk nesil 40 adet Altay Tankı, Aselsan tarafından geliştirilen aktif tank koruma sistemi AKKOR ile donatılmış olacak. Ayrıca Roketsan üretimi ilave zırh birimleri de birinci nesilde yer alacak. Bu özellikler sayesinde Altay Tankı manpads’lerden atılacak füzelere karşı da bir koruma sistemine sahip olacak ve Suriye’de ABD üretimi M60 tanklarında az sayıda da olsa yaşandığı gibi kolay hedef olmayacak.

210 adetlik ikinci üretim aşamasında ise ilk fazdaki 40 adet tankta yer alacak özelliklere ek olarak biraz daha geliştirilmiş zırh sistemi, tecrit edilmiş gövde mühimmat konfigürasyonu, lazer güdümlü tank topu atış yeteneği, mürettabat eğitim modu, mobil gizleme ağı - iz yönetimi özellikleri tanka eklenecek.

İnsansız Kuleli Altay Tankı - Altay T3

Daha önce konuşulmayan İnsansız Kuleli Altay Tankı üretimi konusu da imza töreninde gün yüzüne çıkan en heyecan verici konu oldu. Üretim adeti ve özellikleri konusunda çok fazla bilgi olmayan bu modelin geliştirilme süreci de BMC ile birlikte yürütülecek ve sonrasında belirlenecek üretim adedini de BMC üstlenecek.

18 ay sonra ilk teslimat gerçekleşecek

İmza törenindeki en güzel gelişme ise Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından müjdelendi. Buna göre ilk Altay Tankı seri üretimden çıkacak ve testleri tamamlanarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek. Sözleşme ile garanti altına alınarak belirlenmiş süre ise 18 ay.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23818 kez okundu.
45 kişi, toplam 52 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim