Anlık Bildirim

İnsan organları ilk defa hücresel düzeyde 3B haritalandı

Tarihte ilk kez, bilim adamları insan organlarını tamamen şeffaf hale getirmeyi başardılar. Bilim adamları bu nedenle organların içini incelemek için onları kesmek zorunda kalmayacaklar.

İnsan organları ilk defa hücresel düzeyde 3B haritalandı Tam Boyutta Gör

İlk kez, araştırmacılar bozulmamış insan organlarını şeffaf hale getirmeyi başardılar. Mikroskobik görüntüleme kullanarak hücresel düzeyde transparan organların altında yatan karmaşık yapıları ortaya çıkarabilirler. Ortaya çıkan organ haritaları 3B-bioprinting teknolojileri için şablonlar olarak kullanılabilir. Gelecekte, bu, ihtiyaç duyan birçok hasta için isteğe bağlı yapay organların yaratılmasını sağlayabilir.

İnsan organlarının yapısal karmaşıklığının deşifre edilmesi, onları hücresel düzeyde görüntüleyecek teknolojilerin olmaması nedeniyle her zaman büyük bir zorluk olmuştur. Doku temizliğindeki son gelişmeler, araştırmacıların 3B olarak sağlam şeffaf fare organlarının ilk hücresel görüntülerini elde etmelerini sağladı. Ancak bu yöntemler insan organları için geçerli değildi.

Helmholtz Zentrum München'den Ali Ertürk başkanlığındaki bilim insanları, dokuların yapısını koruyan kimyasallara organları batırırken, normalde ışık geçişini engelleyen yağ ve pigmentleri soydu. İşlem, dokuları nöronlar ve kan damarları gibi spesifik yapıları etiketleyen boyalara ve moleküllere karşı geçirgen hale getirdi.

Araştırmacılar bu yaklaşımı kullanarak, sağlam bir insan gözü, tiroid ve böbreğin ayrıntılı görüntülerini aldı. Araştırmacılar, yöntemin sağlık ve hastalıktaki insan organlarının ayrıntılarını ortaya çıkarmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim