Anlık Bildirim

İngiltere’de medikal esrar kullanımı yasallaşıyor

İngiltere'de doktorlar bu sonbahardan itibaren özel bir izne veya lisansa sahip olmaksızın hastalarını esrar ve esrar kaynaklı ilaçlar ile tedavi edebilecekler.
 
İngiltere’de medikal esrar kullanımı yasallaşıyor
Geçtiğimiz aylarda İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, yapmış olduğu bir açıklamada medikal amaçlı esrar kullanımının yasal olması gerektiğine değinmişti. Bu öneri başlangıçta pek çok kitle tarafından eleştiri almış olsa da kabul edildi ve bu sonbahardan itibaren artık İngiltere’de uzman doktorlar bazı rahatsızlıkların tedavisinde esrar ve esrar kaynaklı tıbbi ürünleri kullanabilecekler.
Sajid Javid konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “Uzman doktorlar sonbahardan itibaren özel bir lisansa ihtiyaç duymadan hastalarına genel sağlık standartlarını karşılayan, esrar içerikli medikal ürünleri reçete olarak yazabilecekler” dedi.

Bu konuda ülkenin önde gelen sağlık kuruluşları ile istişarede bulunduğunu belirten Sajid Javid, bu kararın isabetli bir karar olduğunu vurguladı.

Sajid Javid açıklamalarına “Özellikle çocuk hastalarla ilgili tıbbi vakalarla karşılaştıkça, medikal esrar konusundaki politikamızın ne kadar yetersiz olduğunu fark ettim. Ancak eğlence amacıyla kullanılan esrarın yasallaştırılmasına yönelik herhangi bir girişim kesinlikle olmayacaktır.” sözlerini de ekledi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim