Anlık Bildirim

İngiltere, tehlikeli alanlarda çalışabilecek mikro robotlara yatırım yapıyor

İngiltere, tehlikeli sayılabilecek bölgelerde çalışabilecek mikro robotlara yatırım yapmaya başladı. Bu robotlar yeraltı boru şebekeleri ve nükleer tesisler gibi tehlikeli alanlarda kullanılanbilecek.
İngiltere hükümeti, yeraltı boru şebekelerinde veya hizmet dışı bırakılmış nükleer tesisler gibi tehlikeli sektörlerde çalışmak üzere tasarlanan mikro robotların geliştirilmesine milyonlarca dolar yatırım yapıyor.

26.6 milyon sterlin yatırım yapıldı 

Havada ve su altında çalışabilecek bu mikro robotlar, rüzgar santralleri, petrol rafinerileri ve nükleer tesisler gibi ulaşılması ve çalışılması zor yerleri denetleyebilecek. İngiltere Bilim bakanı Chris Skidmore, bu mikro robotların geliştirilmesi için 15 projede toplam 26.6 milyon sterlin yatırım yaptıklarını açıkladı.
Üretilecek olan 1 cm uzunluğundaki robotlar, cihazlardaki borulardan girerek çatlakları ve aksaklıkları bulmak için kullanılacak. Ayrıca yılda 5 milyar avroya mal olan yol çalışmalarındaki sorunların giderilmesinde de kullanılması ve maliyetleri düşürmesi bekleniyor. Skidmore konuyla ilgili şunları söyledi: "Şimdilik sadece hayatımızı etkilemeyen yol çalışmalarını hayal ederken, bu mikro tamir robotları, gelecekte hayatımızı kolaylaştıracak bir teknolojinin başlangıcını müjdeliyor."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim