Anlık Bildirim

İngiltere, 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedefliyor

İngiltere'nin 2050 yılına kadar sera gazlarını keserek iklim değişikliğine karşı küresel mücadeleye öncülük etmesi bekleniyor. İşte ülkenin bu önemli konnuyla ilgili alacağı kararlar.
İngiltere'nin iklim değişikliği ile ilgili danışma komitesine göre, ülke, sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra indirmeyi hedeflemeli. Bununla ilgili olağan üstü hal ilan eden İngiltere, bu küresel sorunu masaya yatıran ilk öncü ülke olacak.

Yüzlerce sayfalık rapor hazırlandı

Bu hedefe ulaşılması için İngilizlerin daha az uçması, elektrikli araba kullanması, az et yemesi ve ev termostatlarını gezegene zarar veren sera gazlarını dizginlemek için 19 dereceye düşürmeleri gerekiyor. Milletvekilleri, bilim adamları, endüstri yetkilileri ve analistlerin yer aldığı bir panel tarafından hazırlanan 277 sayfalık raporda ayrıca sanayi, tarım ve havacılık için de sert bir revizyon önerildi.
Ortaya konulan bu proje, Başbakan Theresa May ve haleflerinin 2050 yılına kadar net emisyonları sıfıra düşürme hedefine ulaşma hedeflerine işaret ediyor. Milletvekilleri, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılması gerektiği konusunda derinlemesine bölünmüş olsalar da, bu durum Birleşik Krallık'ta çevre konusunda artan bir fikir birliğine varıldığının bir göstergesi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim