Anlık Bildirim

İngiliz bilim insanları koronavirüs aşısı için tarih verdi

Yüz binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs pandemisine yönelik aşı ve tedavi çalışmaları sürüyor. İngiliz bilim insanları Covid-19 aşısının ne zaman hazır olacağını açıkladı.

İngiliz bilim insanları koronavirüs aşısı için tarih verdi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle ilgili en kötü şey şüphesiz ki hastalığa yönelik bir tedavinin henüz bulunamamış olması. Aşının bir yıl veya bir buçuk yıldan önce hazır olmasının pek mümkün olmadığını söyleyen uzmanların bu yöndeki öngörüleri hiç de iyimser değil.

Buna karşın İngiliz bilim insanları, tüm dünyanın umutlarını yeşertecek bir açıklama yaptı. Oxford Üniversitesi'nde görevli viroloji profesörü Sarah Gilbert liderliğinde, Covid-19 aşısı ve tedavisine yönelik çalışma yürüten ekip aşının altı ay içerisinde hazır olacağına inanıyor.

İngiliz bilim insanları koronavirüs aşısı için tarih verdi Tam Boyutta Gör

Eylül ayında hazır olabilir

Dünyanın önde gelen aşı bilimi profesörleri arasında yer alan Gilbert, İngiliz Times gazetesine verdiği demeçte bunun sadece bir önsezi olmadığını vurgulayarak aşının işe yarayacağından yüzde 80 emin olduğunu ve Eylül ayına kadar hazır olabileceğini söyledi..

Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları, şu ana kadar 103 bin insanın ölümüne ve 1.7 milyondan fazla kişinin enfekte olmasına yol açan pandeminin tedavisini bulmak için yoğun çaba sarfediyor. Rusya, İsrail ve ABD gibi ülkelerin bu konuda hatırı sayılır bir ilerleme kaydetmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8479 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim