Anlık Bildirim

İlk Intel ekran kartını CES 2019 fuarında görebiliriz

Intel’in Raja Khoduri ile başladığı harici grafik birimi projesi istendiği gibi giderse ilk duyuruyu CES 2019 fuarında görebiliriz. Intel bir prototipi fuara yetiştirmek niyetinde.

Yıllardır grafik birimlerinin oyun tarafında yetersiz kalması nedeniyle eleştirilen Intel ilk adımı atmış ve Vega grafik birimlerini işlemcilerine entegre etmişti. Sonraki adımı ise daha büyük oldu. AMD’nin efsane ismi Raja Khoduri’yi kadrosuna katan Intel kendi grafik birimini geliştirmeye başladı.

Arctic Sound nedir?

Raja’ya büyük bir bütçe tahsis eden Intel’in çeyrek dönem raporlarında Ar-Ge masraflarının artmış olması bunun en büyük delili. Firma bir kez daha hayal kırıklığına uğramamak için her şeyini seferber etmiş durumda.

Intel’in projeye Arctic Sound adını verdiği ifade ediliyor. Raja’nın başında olduğu ekip Arctic Sound kod adlı ilk ekran kartını seneye yetiştirmeye kararlı. Elbette bu prototip olacak. Nihai sürümün 2 yıllık bir süreç sonrasında piyasaya çıkacağı düşünülüyor. CES 2019 fuarında Intel’in ilk bu prototipin tanıtılacağı dile getiriliyor.

Gelen bilgilere göre Arctic Sound grafik birimi ilk etapta oyunculara yönelik olmayacak ve kurumsal tarafta kendisine pazar payı arayacak. Hali hazırda Vega grafik birimlerinin kullandığı EMIB bağlantı teknolojisi ile Intel işlemcilere eklenecek olan Arctic Sound sonraki dönemde oyunculara açılacak.

Arctic Sound grafik birimlerinin göstereceği başarı ile Intel’in yol haritasının netleşeceği ifade ediliyor. Performans ve enerji tüketiminde verimliliğin yakalanması ile Jupiter Sound adındaki ikinci nesle geçiş yapılacak. Elbette bunlar önümüzdeki on yılda karşılaşacağımız gelişmeler olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3495 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel ces 2019 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim