Anlık Bildirim

İkinci el otomobil pazarında en çok değer kazanan marka belli oldu

Sektörün önde gelen veri ve analiz şirketlerinden biri olan Cardata, ikinci el araç fiyatlarının manasızca arttığı son bir yıllık dönemde en çok değer artışı yaşayan marka ve modelleri listeledi.

İkinci el otomobil pazarında en çok değer kazanan marka belli oldu Tam Boyutta Gör

Son bir yıl içerisinde Türkiye otomotiv pazarıyla ilgili en çok konuşulan konulardan biri ikinci el pazarındaki fiyat artışı oldu. Peki bu süreçte en çok değer kazanan marka hangisi oldu? Sektörün önde gelen veri ve analiz şirketlerinden olan Cardata’ya göre cevap Renault.

Fransız markanın ikinci elde en çok değerini arttıran modeli ise 2017 Renault Megane 1.5 DCi Sedan oldu. 2019 Ocak ile 2020 Şubat arasında yüzde 46 değer artışıyla ilk sırada yer alan modeli yüzde 42’lik artışla 2016 Renault Megane 1.5 DCi Sedan takip etti. 2017 model Renault Clio 1.5 DCi ise bu süreçte değerini yüzde 41 arttırarak üçüncü oldu.

İkinci el otomobil pazarında en çok değer kazanan marka belli oldu Tam Boyutta Gör

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Yaptığımız bu araştırmada Renault’nun zirvede olmasının birçok önemli sebebi var. Bunların başında Renault markası altında son dönemde gerçekleştirilen kurumsal ikinci el yatırımlarının başarısı ve Türkiye otomotiv pazarında sahip olduğu güvenilir marka kimliği geliyor” şeklinde konuştu.

İkinci el otomobil pazarındaki fiyatlar deyim yerindeyse cep yakıyor. Fakat Hüsamettin Yalçın, piyasadaki suni fiyat artışlarının devam etmeyeceğini ve Nisan ayı sonuna kadar fiyatlarda yüzde 7-8 oranında bir gerileme yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9635 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el araçlar, cardata ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim