Anlık Bildirim

Renault ve Geely'den "hibrit otomobil" anlaşması

Fransız üretici Renault ile Geely arasında yapılan anlaşmaya göre Çinli şirket kendi kaynaklarını ve tesislerini kullanarak Çin'de Renault markalı hibrit otomobiller üretecek. İşte detaylar:

İki otomotiv devi Renault ve Geely arasında iş birliği! Tam Boyutta Gör

Fransız otomotiv devi Renault, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarlarından biri olan Çin'e dönüş için önemli bir anlaşmaya imza attı. Söz konusu anlaşmada masanın diğer tarafında Geely bulunuyor.

Renault markalı hibritleri Çin'de üretecek

Yapılan açıklamaya göre Geely, kendi kaynaklarını, tedarik zincirini ve teknolojilerini kullanarak Renault marka hibrit araçları Çin'deki mevcut fabrikalarında üretecek. Fransız Grup ise marka stratejisi, satış kanalları ve hizmet geliştirme gibi alanlara katkı sağlayacak.

Buna karşılık Geely de Güney Kore'de Renault'nun deneyimlerinden faydalanacak. İki şirket bu pazarda ortaklık kuracak ve Geely'nin sahibi olduğu markalardan biri olan Lynk & Co'nun yüksek verimliliğe sahip platformlarını temel alan araçlar üretecek.

Fransız üretici bu pazarda "Renault Samsung Motors" şirketiyle faaliyet gösteriyor ve 20 yılı aşkın tecrübeye sahip. Renault'nun bazı modelleri Güney Kore'de Samsung logosuyla satılıyor.

Anlaşma kapsamında Çin'de üretilecek Renault marka hibrit araçları gelecekte diğer pazarlarda da görebiliriz. Öte yandan şimdilik sınır hibrit araçlar gibi görünse de ilerleyen süreçte tamamen elektrikli araçların da devreye gireceği düşünülüyor. Konuyla ilgili detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim