Anlık Bildirim

İki aşamalı doğrulama uygulamaları risk altında

Cerberus adı verilen yeni bir zararlı yazılım Android telefonları Erişilebilirlik menüsüne sızarak ekran okuma izinlerini alabiliyor. Sonrasında tüm şifrelerinizi takip ediyor.

İki aşamalı doğrulama uygulamaları risk altında Tam Boyutta Gör

Bugün kişisel verilerin daha güvenli olarak saklanması için iki aşamalı doğrulama sistemleri yaygınlaştı. Kullanıcılar şifreden sonra yazılım veya donanım tabanlı ikinci bir doğrulama aşamasından geçiyor.

Cerberus nedir?

İki aşamalı doğrulama sistemlerinde SMS en yaygın olanı. Sonra ise Google Auth ve Authy gibi uygulama tabanlı anahtar üreticiler geliyor. Siber saldırganlar bu iki konuya ağırlık vermiş durumda.

Siber saldırganların SMS mesajlarını manipüle ederek doğrulama anahtarlarına erişim sağladığı daha önce dile getirilmişti. Araştırmacılar Google Auth gibi uygulamaların da risk altında olduğunu ortaya çıkardı.

ThreatFabric tarafından yapılan bir araştırmaya göre Cerberus adı verilen bir uzaktan erişim truva atı Android telefonların ekranlarını okuma yeteneği kazanmış. Bankacılık uygulamalarını hedef alan Cerberus yazılımı Erişilebilirlik alanından ekranı okuma iznini almayı başarıyor ve Google Auth dahil açık yazılan tüm şifrelerinizi okuyabiliyor. Dahası TeamViewer üzerinden siber saldırganlar bu şifreleri kullanarak banka hesaplarınıza erişebiliyor.

Ekip bu tehlikeli yazılımın henüz geliştirme aşamasında olduğunu düşünüyor ve kullanıma açılmış değil. Bununla birlikte kısa süre sonra ortaya çıkabilir. Cerberus haricinde bu tarz zararlı yazılımların sayısının artmaya başladığına da işaret ediliyor. Kullanıcıların güvenlik yazılımı kullanması, emin olmadıkları sitelere girmemesi, uygulama indirmemesi ve şüpheli eposta eklentilerini indirmemesi gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim