Anlık Bildirim

İki Android uygulamasında daha zararlı yazılım ortaya çıktı

Kullanıcıların aşırı bir şekilde özçekim trendine yönelmesi ve kendilerini güzel gösterecek uygulamalara ilgi göstermesi saldırganların da iştahını kabartıyor.

Son dönemde Google’ın en çok başını ağrıtan konulardan birisi Android uygulamalardaki zararlı yazılımlar oldu. Bir şekilde Google Play denetimlerinden geçen bu uygulamalar kullanıcıları zora sokacak işler yapıyor.

Fotoğraf odaklı

Zararlı yazılım kavramı aslında sisteme zarar veren, kullanıcıyı gizlice izleyen veya kullanıcı verilerini çalan kodlar için kullanılıyor ancak izinsiz reklam gösterimleri yapan kodlar da artık bu kavramın içerisine dahil edilmiş durumda zira bir süre sonra sisteme zarar vermeye başlıyor.

Wandera güvenlik platformu tarafından fark edilen iki uygulama 1 milyon kez indirilen Sun Pro Beauty Camera ve 500 bin kez indirilen Funny Sweet Beauty Selfie Camera. İlk uygulama kapatsanız dahi belirli aralıklarla tam ekran reklam gösterimi yapıyor. İkinci uygulama ise efekt indirdiğinizde ekranı kaplayan reklamlar gösteriyor. Bu nedenle kullanıcıların işlemleri bölünüyor ve zaman kaybı oluyor.

Kurulduğunda ikonu olmayan uygulamalar sadece ana ekranda kısa yol olarak görünüyor. Bunu silerseniz de gizli kaldığı için reklam gösterimleri yapmaya devam ediyor. Haksız kazanç elde eden uygulamalar ayrıca batarya performansını da olumsuz etkiliyor ve uç durumlarda telefonun donmasına neden oluyor.

Uygulamaların yorumlarında da zaten kullanıcıların bu davranışlardan şikâyet ettiği görülmüş. Bunun üzerine iki uygulama araştırma kapsamına alınmış. Google bu iki uygulamayı kaldırdı ancak halen 1.5 milyon cihazda kurulu olabileceği düşünülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9346 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, sun pro beauty camera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim