Anlık Bildirim

İçişleri Bakanlığı, yaya önceliği kuralını GTA V ile öğretiyor

İçişleri Bakanlığı, yaya önceliği kuralına vurgu yapmak için ilginç bir video hazırladı. GTA V oyunu ile hazırlanan video, yaya geçişi kuralını öğretiyor. Video haberimizde:

İçişleri Bakanlığı, yaya önceliği kuralını GTA V ile öğretiyor Tam Boyutta Gör
 

İçişleri Bakanlığı, yaya önceliğine vurgu yapmak için ilginç bir girişimde bulundu. Trafikte yaya önceliği kuralını anlatmak için GTA V oyununu kullandı.

GTA V üzerinden hazırlanan videoda yaya önceliği kuralı ile ilgili olarak trafik ışığı ve polisin bulunma durumuna göre üç farklı senaryo ele alınıyor. Işığın ve polisin bulunmadığı yaya geçitlerinde, yaya yola çıktığı zaman sürücünün durmasının zorunlu olduğuna vurgu yapılıyor.

Videonun sonunda ise kural ihlali yapan bir sürücü “Wasted” ekranına benzer bir uyarı ile karşılaşıyor. Yaya önceliği kuralını ihlal eden sürücüye 488 TL para cezası kesiliyor.

Yaya geçidi olmasa da geçiş önceliği yayanın                                            

Ekim 2018’de Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde yapılan değişiklik ile ‘yaya öncelikli trafik’ yasallaştı. Düzenlemeye göre araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorunda. Yayalara geçiş önceliği vermeyen sürücülere 488 TL para cezası uygulanacak.

2017 yılında 7 bin 427 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, bunların bin 681’i yaya idi. Yayaların kazaya fiziksel bir korunağı olmadığı için olay yerinde hayatını kaybetme ihtimali çok daha yüksek. Ölümlü kazaların sayısını azaltmak için ‘yaya öncelikli trafik’ düzenlemesi yapıldı. Düzenlemenin ardından sosyal medyada, kamu spotları ile, SMS yoluyla sürücülere bilgilendirmeler yapılıyor. GTA V videosu bu nedenle hazırlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23717 kez okundu.
49 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, yaya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim