Anlık Bildirim

iPhone tedarikçileri en kötüsüne hazırlanıyor

Düşen satışlar ve Qualcomm’un satış yasağı baskısı Apple’ı zor durumda bıraktı. Bu yıl düşüşe devam etmesi beklenen iPhone satışları tedarikçileri yeni arayışlara itiyor.

Tarihindeki en kötü iPhone satışlarını gören Apple geçtiğimiz hafta gelir beklentisini düşürmüş ve hisseleri borsada yüzde 10 civarında değer kaybetmişti. Haliyle yaşanan bu kayıplar tedarik zincirini de vurdu.

Bu yıl zor geçecek

Sektörden gelen bilgilere göre iPhone tedarik zincirindeki üreticiler düşük satışlardan yüksek oranda etkilenmeyi bekliyor. Bunun yanında Çin’de yükselen üretim ve işçi ücretleri de tedarikçiler için zorlayıcı unsurlardan.

Bu yıl gelirlerin önemli oranda azalmasını bekleyen tedarikçi firmaların bulduğu çözümlerden birisi Hindistan gibi diğer gelişmekte olan ülkelere üretim tesisleri inşa etmek. Bu sayede hem alt seviye üretimin artması sağlanacak hem de Çin’deki yoğun rekabetten kaçınılmış olacak.

iPhone satışlarının düşüş trendine girmesi ve Qualcomm’un kazandığı satış yasağı davaları Apple’ı oldukça zorlayacak. Bu yıl pek çok üretici 5G teknolojisine geçiş yapacak ancak bu büyük pastadan Apple’ın pay alması 2020 yılını bulacak. Firmanın 2019 yılı iPhone modellerinde bir miktar fiyat indirimine gideceği ve böylece aradaki süre zarfında rekabetçiliğini korumaya çalışacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7896 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone suppliers
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim