Anlık Bildirim

iPhone artık Apple gelirlerinin yarısından daha azını temsil ediyor

Teknoloji devi Apple'ın 2019 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin raporları açıklandı. Rapora göre uzun bir süreden sonra iPhone gelirleri, şirket gelirlerinin yüzde 50'sinin altına düştü.
Apple, 2019 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin mali raporlarını açıkladı. Cupertino firması hala çok iyi konumda olmasına rağmen, amiral gemisi akıllı telefonu iPhone'un artık kâr elde etmeyi mümkün kılan bir ürün olmadığı ifade ediliyor.

iPhone artık ana gelir kaynağı değil

Net satışları 53.8 milyar dolar olan Apple'ın geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttı. Bununla birlikte, iPhone satışları geçen yıl 29.47 milyar dolar olan 25.99 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu da 2012'den bu yana ilk kez Apple'ın amiral gemisi ürününün şirketin gelirinin yüzde 50'sinden daha azını temsil ettiği anlamına geliyor.
Haberin şaşırtıcı olmadığını söylememiz gerek. Zira Apple, ürün ve hizmet yelpazesini genişletmek için son aylarda çok çalıştı ve Apple Watch ve AirPods gibi diğer cihazların pazar üzerinde önemli bir etkisi oldu. Bu nedenle pastanın şimdi yeni dilimlere ayrılması normal ve bu da iPhone'un önemini azaltan bir etken olmuş durumda. Tabii ki bu duruma cihazların yüksek fiyat etiketini de dahil etmemiz gerek. Tim Cook ise bir basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu, her bakımdan rekor gelir, giyilebilir büyümenin hızlanmasından kaynaklandı ve en büyük çeyrek dönemimiz olmasını sağladı."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6346 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mali rapor, 2019 ve Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim