Anlık Bildirim

iPhone’a olan ilgi, arama sonuçlarına göre Çin’de yüzde 50 oranında azaldı

Longbow Research tarafından yapılan araştırma, Çinli arama motoru Baidu üzerindeki iPhone aramalarının neredeyse yüzde 50 oranında düştüğünü gösteriyor. Detaylar haberimizde.
iPhone’a olan ilgi Çin’de yüzde 50 azaldı Tam Boyutta Gör
Apple’ın, Çin’deki kullanıcılarını kaybettiği uzun zamandır bilinen bir gerçek. Hatta birkaç defa Çin’e özel fiyat indirimleri yapılarak iPhone satışlarının artırılması amaçlandı. Bugün yayınlanan bir rapor ise bu fiyat düşüşlerinin de yeterince işe yaramadığına işaret ediyor.

Baidu arama verileri kullanıldı

Longbow Research tarafından paylaşılan araştırma Çin’in arama motoru Baidu’daki veriler kullanılarak hazırlandı. Bu verilere göre iPhone aramaları Şubat ayında yüzde 48 oranında azalmış. Yani Çin’in iPhone’a olan ilgisini kaybettiğini söyleyebiliriz. Ancak bu düşüş oranı Ocak ayında yüzde 50 olduğu için bir miktar iyileşme olduğundan bahsedilebilir.

Araştırma firmasının belirttiğine göre Baidu üzerindeki iPhone arama trendleri satışları da gösterebiliyor. Longbow’un açıklamasında ek olarak Apple’ın iPhone satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 düşerken, Ocak ayıyla kıyaslandığında ise yüzde 30’dan fazla düşüş yaşadığı söyleniyor.

Kısacası Apple’ın Çinli müşterileri kaybettiği arama trendleri üzerinden de net bir şekilde fark edildi. Bu durumu düzeltmek için de farklı önlemler alması gerekecek. Son olarak Apple’ın 25 Mart tarihinde video akış servisi odağında bir etkinlik düzenleyeceğini hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6406 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
baidu, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim