Anlık Bildirim

iPhone XR'ın neden Ekim ayında satışa sunulacağı belli oldu

Çarşamba günü Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone serisi tanıtıldı. iPhone Xs ve XS Max modelleri 21 Eylül'de satışa sunulacakken iPhone XR'nin neden Ekim ayına kaldığı soru işaretlerine yol açtı.
Apple'ın geçtiğimiz Çarşamba günü tanıttığı yeni akıllı telefonlarından iPhone XR'nin 26 Ekim'de satışa sunulacak olması merak uyandırmış durumda. iPhone Xs ve iPhone XS Max modellerinin 21 Eylül'de satışa sunulacak olmalarına rağmen iPhone XR'nin Ekim'e sarkmasının LCD ekranlarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Apple'dan henüz bir açıklama yok

The Verge'nin haberine göre gecikmenin nedeni iPhone XR modelinin LCD ekranı. Haziran ayında Güney Koreli Bell'in bir raporunda Apple'ın LCD geliştirme programının iki ay geriden geldiği yer alıyordu. Buna ek olarak da Japan Display ve LG Display'in LCD ekranlar için beklenenden daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını ortaya çıkmıştı. İlk olarak LCD ekranlarda sorun olduğu düşünülmüş olsa da sorunun donanımsal olmadığı ifade ediliyor.
Canalys kıdemli analist Ben Stanton konuyla ilgili olarak: "Apple, iPhone XR'nin piyasaya sürülmesini, cihazın yeterli hacimde sevk edilmeye hazır olmaması sebebiyle Ekim ayına erteledi." açıklamalarını yaptı. IDC'nin mobil cihazlarla ilgili araştırma başkan yardımcısı Ryan Reith ise: "Duyduğumuz her şey yazılım tarafında bir sorun olduğu yönünde. LCD ekranla ilgili bir çok yazılım var, çünkü çentikli ve tam ekranlı ilk LCD ekran." ifadelerini kullandı. Apple'dan konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmezken cihazın ön sipariş tarihinin 19 Ekim Cuma olduğunu da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim