Anlık Bildirim

iPhone X, Apple ile çalışan tüm şirketleri zengin etti

27 Ekim'de ön siparişe sunulan iPhone X'a yönelik ön siparişleri Apple'ı mutlu ederken şirketin Asya ve Avrupa'daki tedarikçilerinin de hisse değerlerinin yükselmesini sağladı.
27 Ekim cuma günü Apple, şirketin en pahalı telefon modeli olan iPhone X'u ön siparişe sunmuştu. Ön siparişlerin açılmasıyla birlikte Apple'ın hisse değeri çok kısa bir süre içinde 158$'dan 163$'a yükselirken bir Apple sözcüsünün Reuters'a yaptığı açıklamaya göre iPhone X'a yönelik ön siparişler ''alışılmışın dışına'' çıkmış durumda. Sözcünün açıklamasına paralel olacak şekilde Apple'ın da web sitesinde yer alan teslimat süresini 5 ile 6 hafta arasında olarak değiştirmesi de şirketin yüksek talebi karşılamakta zorlanacağını gösteriyor. Tabi bu talep sadece Apple hisselerini değil; Apple'ın Avrupa ve Asya'daki tedarikçilerinin hisselerini de daha değerli hale getiriyor.


Nikkei Endeksi Rekor Seviyeye Ulaştı 

Apple'ın Asya'daki tedarikçilerinden Tayvanlı Foxconn'un hisse değerleri, Apple'ın iPhone X açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 2 oranında değer kazanırken şirketin bir diğer Tayvanlı iş ortağı TSMC'nin hisseleri de ön siparişlerden bu yana yüzde 2.5 oranında değer kazandı. Benzer şekilde Apple'ın Japonya'daki tedarikçilerinden;  TDK Corp'un hisseleri yüzde 0,7 ve Foster Electric'in hisseleri yüzde 1,1 ve Taiyo Yuden hisseleri de yüzde 0.9 oranında değerlendi. Japonya'da hisse değerlerinin artması sonucunda Nikkei endeksi 1996'dan beri en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.


Apple'ın iPhone X açıklaması, şirketin Avrupa'daki tedarikçilerinin ise daha yüksek hisse değeri artışlarıyla karşılaşmalarını sağladı. Birleşik Krallık merkezli Dialog Semiconductor'ın hisseleri yüzde 6'nın üstünde değer kazanırken Avusturyalı AMS'nin hisseleri yüzde 4, Fransız-İtalyan iştiraki olan STMicroelectronics'in hisseleri ise yüzde 3 oranında değer kazandı. Apple'ın iPhone X başta olmak üzere diğer yeni iPhone modellerinde de istediği satışlara ulaşması halinde hem Apple'ın hem de şirketin üretim ortaklarının hisse değerlerinde artış yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim